כשעולם הפודאקסטים התחיל הייתה תחושה שזה אולי טרנד וזה יחלוף, אבל כבר מזמן פודקאסטים הם לא רק טרנד חולף. למעשה, מאז כניסתה של טיקטוק לתרבות הסושיאל והפיכתו של פורמט הוידאו לפורמט הפופולרי וכי נצרך (יוטיוב, יוטיוב שורטס, רילס, סטוריז וכן הלאה), אפשר להגיד שכמעט לכל אחת (ובטח לבעלות עסקים) יש ערוץ שידור כלשהוא.
עכשיו, למה הכתבה הזו כ"כ חשובה? כי דווקא בגלל שיש ריבוי פודקאסטים והצפה של תוכן, קשה לדעת מה מבין הכל כדאי לשמוע. לכן, אספתי עצמאיות מוכשרות שמאזינות באופן קבוע לפודקאסטים כדי להמליץ לכולנו, א-ב-ל לא ביקשתי סתם המלצה – ביקשתי המלצה לפרק ספציפי שבאמת היה עבורן "מיינד בלואינג", ככה שתוכלי להפיק את המירב מהאזנה להם.
מוזמנת להנות גם מההמלצות בפודקאסטים חלק א'.
מקווה שכל אחת תמצא כאן לפחות פרק מנצנץ אחד ששווה להקשיב לו ושהוא יעזור לה בהיבט כלשהוא בעסק. כמובן שאני מזמינה אותך להוסיף בתגובות עוד קישורים לפרק של פודקאסט שבעינייך היה יותר ממעולה עם הסבר קצר על מה הפרק ואיך הוא עזר לך.
כלים למי שמוצפת מרוב רעיונות
אורית, בעלת סטודיו לעיצוב ובניית אתרים ודפי נחיתה בוורדפרס 365evo Web Solutions, המליצה על פרק בפודקאסט בול בזמן: "אני עוקבת אחרי יערה כבר תקופה ארוכה בכל המדיות ומאוד אוהבת את הטיפים שהיא נותנת בנושא ניהול זמן וגם מנסה ליישם. בפרק הזה היא מדברת על מה שכל בעלת עסק, כולל אני, חווה ביום יום – מלא רעיונות, מלא פרויקטים הקשורים לעסק, שפשוט נכנסים למגירה ולא יוצאים לפועל. מה שממש אהבתי בפרק, ומה שאני אוהבת אצל יערה באופן כללי, זה שהיא עושה סדר בדברים. גם בפרק הזה, היא פשוט מפרקת את הבעיה לגורמים ומסבירה איך בכלל לגשת אליה, איך לפנות את הזמן, איך ליישם את החלום ולהוציא את הרעיון ואת החלום שלך לפועל. כל פרק בפודקאסט שלה הוא זריקת מוטיבציה שכל אחד ואחת צריכים".
פודקאסט: בול בזמן
של מי? יערה אופיר
מתי הוקם? 2022
כמות פרקים נכון לכתיבת שורות אלו: 50
על מה הפודקאסט? איך לנהל את הזמן כך שתוכלי גם להנות וגם להגשים חלומות.
איזה פרק מומלץ? עונה 2: פרק 10 – איך להתמודד עם הצפה של רעיונות, חלומות ופרויקטים?
על מה הפרק? שיטות שיערה פיתחה לאורך השנים להתמודדות עם הצפת רעיונות גם בפן המנטלי וגם בפן הפרקטי.
כלים למי שכל הזמן שואלת "למה?"
אלונה לסטר, מעצבת גרפית, ממתגת עסקים וארגונים בצורה שמבדלת אותם מהתחרות: "אני רוצה להמליץ על פרק בפודקאסט ״בין העולמות״ של קרן רייטלר. כל הפרקים מעולים, אבל זה פרק משמעותי – פרק 58 – למה הפסקתי לשאול "למה?". מה שאני אוהבת בו, שזה לא עוד פרק שמדבר על טיפים, או פרק שמדבר על סיפור אישי בלי תאכלס. זה פרק שעוזר לשנות מיינדסט. נותן כלים לשנות את החשיבה האוטומטית ונותן כלים להתמודד עם מה שקורה בראש. כן, הוא משלב גם סיפורים אישיים, גם מספר על התמודדות – אבל כמובן נותן כלים מעשיים ליישום ממש אחרי השמיעה שלו. כמעצבת גרפית, אני עובדת עם מנכ״לים, בעלי עסקים, סמנ"כלים של שיווק. לא פעם עבדתי בפרויקטים שונים על עיצוב מצגות, לוגואים או אתרי תדמית למול לקוחות שהביעו דעה, או אפילו צוות, שלכל אחד מהם הייתה דעה שונה על העיצוב. לפעמים הייתי מוצאת את עצמי אומרת ״למה הוא לא מסכים איתי? למה הוא לא רואה מה שאני רואה?" או אפילו "למה בחרו להגיד לי את הדבר הזה?״ ועוד הרבה ״למה?״. לפעמים, הייתי ממש הולכת עם הערה או סיטואציה כמה ימים ולפעמים לאורך כל הפרויקט. בעזרת הפודקאסט הזה הצלחתי לשנות את המיינדסט העסקי וגם לקחתי כמה טיפים ליום יום שלי. היום כשאני מרגישה שמתגנב לי ה-״למה?״ אני נותנת לזה מקום, אבל ישר לוקחת אחריות ומשנה גישה. אני מיד מצליחה לשאול מה אני יכולה לשנות כדי לקדם את מה שאני רוצה לקדם, ומה נמצא בידיים שלי כדי לשפר את הסיטואציה. ברוב המוחלט של המקרים – זה הופך אותי לנותנת שירות טובה יותר".
פודקאסט: בין העולמות
של מי? קרן רייטלר
מתי הוקם? 2022
כמות פרקים נכון לכתיבת שורות אלו: 60
על מה הפודקאסט? רעיונות חדשניים לשיווק ועולמות התוכן שמתחברים אליו.
איזה פרק מומלץ? פרק 58: למה הפסקתי לשאול "למה?"
על מה הפרק? ניתוח דפוסי המחשבה סביב השאלה "למה?" כמו "למה לי זה לא הולך כמו לאחרות?" או "למה אני לא מצליחה?" פלוס דוגמאות אמיתיות מחיי היומיום איך להפסיק לשאול את השאלה הזו, ומה לעשות במקום.
כלים למי שהרגישה לפחות פעם אחת את תסמונת המתחזה (כולנו!)
הגר עוז, המדריכה – מפתחת הדרכה לילדים, ממליצה: "הפודקאסט של עדי מאור סיסו הוא בעיניי האזנה חובה לכל אישה, ובמיוחד לבעלות עסקים. כבעלות עסק של אישה אחת, אנחנו צריכות להתמודד עם אינספור תפקידים ולג'נגל בין הכול. לפעמים, כשאני מסתכלת על עצמאיות אחרות, אני מרגישה שכולן מצליחות יותר ממני – שהן מחזיקות בכל הכובעים ועוברות בקלות בין המשימות… מה שאני הכי אוהבת בפודקאסט הזה, זה שהוא מאוד אמיתי ואנושי, בלי פילטרים. הדרך להשגת מטרות לא נעשית לפי נוסחה אחת, אלא דרך הכרות עם עצמנו – עם החוזקות, החולשות, ואיך לסגל לעצמנו הרגלים שמתאימים לנו. והכי חשוב – להרגיש טוב עם עצמנו גם כשדברים לא הולכים כמתוכנן. הפרק שאני ממליצה עליו הוא על תסמונת המתחזה. אין עצמאית שלא הרגישה לפעמים חוסר ביטחון לא מוסבר. לי זה קורה לא מעט, והפרק הזה באמת עשה עבורי שינוי".
פודקאסט: אפקטיבית
של מי? עדי מאור סיסו
מתי הוקם? 2017
כמות פרקים נכון לכתיבת שורות אלו: 243
על מה הפודקאסט? איך ליצור חיים מלאי משמעות, להספיק מה שחשוב ולהנות מכל רגע! על אפקטיביות, התנהלות, תודעה מוטיבציה, השראה, יזמות, נשים והאיזון בחיים בדרך אל השאיפות והמטרות שלנו.
איזה פרק מומלץ? פרק 202: איך להתמודד עם תסמונת המתחזה
על מה הפרק? טיפוסי התסמונת, ממה היא יכולה להיגרם והכלים מרכזיים בהם עדי משתמשת ומלמדת, כדי להנמיך את הווליום והתסכול של התופעה.
נקודה למחשבה על חוזה הפוך
נטע פרנקו כהן, מעצבת ובעלת סטודיו לעיצוב והום סטיילינג המליצה: "הפרק ששמעתי ושינה לי את התפיסה לגבי החיים והעסק בפרט הוא מהפודקאסט של נועה גורן "קפיצה קוואנטית", פרק מספר 23 – לתת בחינם כמפתח ליצירת שפע כלכלי. ההיגיון שלנו עובד בדיוק הפוך – להציב גבול ולתת רק כשמשלמים לנו, ממש כמו בג'ונגל של החיים. בחברה הישראלית ובכלל בעולם העסקים יש רצון לקבל כל הזמן תעודת ביטוח, אנחנו רגילים לקבל כדי לתת תחת מעטפת חוזית. אבל לפי הפרק, החוזה שלנו צריך להיות דווקא הפוך – לתת מהלב, כדי לקבל מהיקום בחזרה, שפע מביא שפע בלי לוח זמנים מפורט או מוגדר. תחשבי על השפע שנכנס לחייך כקסם, מבלי לצפות שיקרה לך משהו טוב כי עשית. אנחנו נזמן את הטוב שנרצה ונתמיד במחשבות האלה וזה אכן קורה – הטוב מגיע".
פודקאסט: קפיצה קוואנטית: ליצור מציאות מהחלומות
של מי? נועה גורן
מתי הוקם? 2022
כמות פרקים נכון לכתיבת שורות אלו: 70
על מה הפודקאסט? הפודקאסט "קפיצה קוואנטית" עוסק וחוקר דרכים, כלים וטיפים פרקטיים להגשמת חלומות ויצירת המציאות שתמיד רצית.
איזה פרק מומלץ? פרק מספר 23: לתת בחינם כמפתח ליצירת שפע כלכלי
על מה הפרק? הפרק עוסק במסע של נעה ובו היא מדברת על איך נתינה בחינם ומהלב מגדילה שפע בכלל ובעסקים ובקריירה בפרט
כלים לכל מי שמתקשה להגיד לא
יפעת לביא, מלמדת בשיעורים בסטודיו שלה מהו השחרור המוחלט – מביקורת עצמית, שיפוטיות, השוואתיות לאחרים והצורך לקבל אישורים מאחרים או להוכיח כשרון כלשהו באמנות (אפשר לקרוא עוד על יפעת כאן, בראיון יצירתי במיוחד). הפרק המומלץ של יפעת הוא "איך להגיד לא?", בפודקאסט "חושבים טוב", של יהודית כץ ובו יהודית מארחת את רונית כפיר: "בתור מי שכל חייה התמודדה עם הקושי להגיד "לא" והדחף לרצות אחרים, הפרק הזה עשה סדר וארגון מחדש של המחשבות שלי – הן בפן האישי והן בפן העסקי. לא פעם בתור בעלת עסק, אני מקבלת בקשות להצעת מחיר לסדנאות או לפעילויות שפחות מתאים לי לעשות. אם בעבר חוסר הנעימות גרם לי לשבת להכין הצעות מחיר שידעתי מראש שלא יתקדמו לכדי פעילות של ממש, הרי שהיום אני מבינה הרבה יותר טוב את החשיבות של להגיד "לא", בפרט על מנת לשמור על עצמי ועל הנאמנות שלי לזמן שלי ולהעדפות שלי. כמו שרונית כפיר מצטטת את גרג מקאוון בפרק 'אם אתה לא תתעדף את החיים של עצמך, מישהו אחר יעשה זאת במקומך'. הפרק הזה גם מתחבר מאד למה שאני מלמדת את התלמידות שלי בסטודיו – להיות נאמנות לעצמן, לדרך שלהן ליצור, לא לתכתיבים או למה שאחרים חושבים ש'יפה' או 'לא יפה'".
פודקאסט: חושבים טוב
של מי? יהודית כץ
מתי הוקם? 2016
כמות פרקים נכון לכתיבת שורות אלו: 184
על מה הפודקאסט? הנגשת כלים ומסקנות מעולם הפסיכולוגיה והמחקר במטרה לחיות טוב יותר.
איזה פרק מומלץ? פרק 122: איך להגיד לא?
על מה הפרק? מדריך פרקטי ל״איך להגיד לא?״.
מצאת פרק להקשיב לו? תחזרי לספר בתגובות איך היה!