ברושקה - עמית בר
תפריט

סקין קייר: שגרת טיפוח לאמא עצמאית

לקראת גיל 40 הבנתי שאני צריכה שגרת טיפוח חדשה לעור הפנים שלי (ביחד עם אהבה עצמית). כמיטב המסורת חקרתי, למדתי ויישמתי… ואז אמרתי לעצמי: למה שלא אשתף כאן במדור אמא עצמאית? אז קבלי את שגרת טיפוח הפנים שלי (בוקר וערב) פלוס מלא טיפים מנצנצים ודברים שלמדתי על הדרך, שאני ממליצה לכל אחת לעשות בשביל עור פנים מטופח, זוהר ומהמם

החלטות לשנה החדשה

לקראת ראש השנה, ובכלל סביב חגי תשרי, אני נוהגת להסתכל על השנה שחלפה ולהרהר על השנה הבאה, זה בדרך כלל מוביל אותי לכדי בחירה מה אני רוצה לשמר, לשדרג ולהגדיל בתוך החיים שלי ומה אני רוצה לשפר, לנקות או להשיל מהחיים שלי.

השנה, אחד הדברים ששמתי לב אליהם, לקראת ראש השנה תשפ"ד ובתהליך עמוק שאני עוברת עם עצמי, זה שאני נותנת הרבה לסביבה שלי, וכשאני אומרת "הרבה" אני מתכוונת מלא, אולי אפילו יותר ממה שאני מסוגלת, ועד כדי כך ששי (בעלי) תמיד צוחק עליי שאני מחפשת למי לעזור ברחוב. אם אני כנה עם עצמי, הוא לגמרי צודק. הנתינה היא ערך מקסים ואני כמובן רוצה לשמר אותה, הבעיה מתחילה שמרוב נתינה אני לא רואה את עצמי. אני כ"כ רוצה שכולם ישמחו ויהיה להם טוב שאני לא חושבת רגע על עצמי ועל הרצונות שלי, מה טוב לי ומה לא? מה ממה שאני נותנת בא על חשבוני? והאם אני מוכנה או לא מוכנה לשלם את המחיר? כל אלו שאלות שהתחלתי לשאול את עצמי. בנוסף לנתינה האינסופית, אני גם לא יודעת לקבל. כן, זה כזה פאק באישיות, ואני יודעת שזה עלול להישמע בנאלי או קיטשי, אבל זו באמת בעיה! השנה הבנתי שהעובדה שאני כ"כ אוהבת לתת וממש לא יודעת לקבל זה דבר שאני חייבת לשנות, וכדי לאזן חשבתי איך אני יכולה להראות לעצמי קצת יותר אהבה, א.ק.א איך לאמץ לי שגרה של אהבה עצמית.

מה הקשר בין אהבה עצמית לשגרת טיפוח?

אחד הדברים ששמתי לב זה שעור הפנים שלי זקוק לטיפול, לא משהו דרסטי, אבל איזושהי התייחסות בהתאם לגיל. זה לא שהזנחתי אותו עד עכשיו, אני מורחת כל בוקר קרם פנים עם הגנה מהשמש ומתאפרת קלות ובערב אני מנקה אותו, אבל אני כבר מתקרבת לגיל 40 (עוד חצי שנה, מיינד יו) ועור הפנים שלי מצריך כבר קצת יותר ממוצרי מדף גנריים, שמתאימים "לכל עור". אני יודעת שזה יכול להישמע שטחי, אבל טיפוח עצמי, אפילו שהוא חיצוני, זה להראות לעצמי אהבה, אני רוצה לטפח את עצמי לא בגלל שחשוב לי איך הפנים שלי נראות כלפיי חוץ (כי בינינו, אני בכל זאת עצמאית שעובדת מהבית, ככה שאני פוגשת בממוצע בקושי אדם אחד בשבוע, חוץ מבני המשפחה שלי), אני רוצה לטפח את עור הפנים שלי כדי להרגיש טוב בִּפְנִים (להרגיש טוב בפָּנִים כדי להרגיש טוב בִּפְנִים). מה גם שטיפוח עצמי זה לא רק לנקות ולהזין את עור הפנים, זה גם להקדיש זמן לעצמי, רק עם עצמי, זה לשים את עצמי במקום ראשון גם אם זה רק לכמה דקות ביום, זה להשקיע זמן בלנשום לעומק, להרהר בשקט – כבר לא נשמע כזה שטחי, נכון? אז החלטתי שאני רוצה לפנות מהזמן שלי כדי להקדיש לעור הפנים שלי את האהבה לה הוא זקוק, ולמעשה להפנות חלק מהאהבה שאני מקדישה החוצה כלפי פנימה. בעיניי זו אחלה החלטה לשנה החדשה! אם גם את קיבלת איזו החלטה לשנה החדשה אני מזמינה אותך לספר עליה בתגובות ואולי נקבל רעיונות להחלטות מנצנצות לשנה הבאה.

שימי לב: חשוב להגיד, שכל מה שאני כותבת כאן הוא מניסיון אישי שלי בלבד, אני לא קוסמטיקאית, לא רופאת עור ולא עוסקת בתחום – לכן כל מה שאני אכתוב לא מחליף ייעוץ מקצועי.

שגרת טיפוח לאמא עצמאית - עצמאית ומאושרת - ברושקה - מוצרים לטיפוח עור הפנים
החלטות לשנה החדשה

שלב ראשון בשגרת טיפוח: להבין מה סוג העור שלך – יבש, מעורב או שמן

כשהתחלתי לקרוא על שגרות טיפוח לעור הפנים הבנתי שהדבר הראשון שצריך לעשות זה להבין איזה סוג עור פנים יש לי – יבש, מעורב נוטה ליבש, מעורב נוטה לשמן או שמן. בנוסף חשוב לדעת אם יש בעיות ספציפיות כמו עור רגיש, עור מיובש, אקנה הורמונלי, פיגמנטציה, קמטים ועוד. בהתאם למגוון סוגי העור כך גם מגוון שגרות הטיפוח וכל אחת צריכה להתאים את שגרת הטיפוח ספציפית לעור שלה. ביחד עם זאת, יש כללי אצבע שמתאימים לכולן! אז אני אכתוב מה שגרת הטיפוח שאני בחרתי לעצמי, ואכתוב מה מתוכה ייחודי לעור הפנים הספציפי שלי ומה מתאים באופן כללי לכולן.

סוג העור שלי, נכון להיום, הוא מעורב נוטה לשומני, עם נטייה לאקנה הורמונלי (קומודונים לבנים סגורים) בעיקר בקו הלסת (ולעיתים במצח ובעצמות הלחיים) והוא גם רגיש ומיובש.

מה אני ממליצה לכל אחת לעשות?

  1. ללמוד ולחקור: אני ממליצה ללמוד ולחקור את התחום, יש מספיק חומרים לקריאה אונליין, העניין היחיד הוא שצריך לברור מה ממה שאת קוראת כתוב על ידי בעלי אינטרסים ומה נטול אינטרס ועם מידע מדעי מוכח גרידא. לדעתי, אין תחליף ללימוד עצמי – תחקרי, תקראי ותקני מוצרים מתוך ידע. אני באופן אישי אוהבת להשתמש במוצרים אחרי שהבנתי את ההיגיון שעומד מאחורי כל חומר ולא להשתמש "על עיוור", בסוף זה הגוף שלי ואני אצטרך להתמודד עם ההשלכות. חשוב גם לדעת שלא כל חומר שהוא טבעי טוב לך בדיוק כמו שלא כל חומר שהוא סינטטי לא טוב לך. השלב הזה של הלימוד הוא סופר חשוב וכדאי להקדיש לו הרבה זמן לדעתי האישית.
  2. לנסות חומרים חדשים בחוכמה ובהדרגה: כשאת מחליטה לנסות מוצר חדש ובמיוחד אם יש בו חומרים פעילים תתחילי להשתמש בו בהדרגתיות אחרי שבדקת אותו על הזרוע (מה שנקרא patch test) ולא עם עוד חומרים חדשים אחרים. אי אפשר להחליט בערב אחד על שגרת טיפוח חדשה עם 10 מוצרים חדשים ולהתחיל את כולם בבת אחת, כי את לא תביני מה מהמוצרים עבד ומה מהם לא היה לך טוב. לפני שאת מנסה מוצר חדש תבדקי בקפידה את הוראות השימוש – האם מותר לשים אותו ליד העיניים? האם מותר לשלב אותו עם חומר אחר שאת כבר משתמשת בו או שהוא מתנגש עם משהו וצריך לחכות זמן מסוים בין השימוש בהם? האם חשוב לשים אחריו קרם הגנה? האם פחות מומלץ להשתמש בו אחרי מקלחת חמה? וכן הלאה.
  3. להתמיד: אין קסמים בעולם הזה ולכן כל חומר שאת מנסה את צריכה לתת לו הזדמנות אמיתית, אלא אם הוא מגרה, עוקץ או עושה לך נזק או תגובה שלא הייתה רשומה בהוראות שימוש ואז כמובן שצריך להפסיק אותו מיד. יש חומרים שבהתחלה יהפכו את המצב לגרוע יותר ורק אח"כ ישפרו אותו (זה אמור להיות כתוב בהוראות שימוש). אז אם יש חומר שאמור להטיב עם עור הפנים שלך תני לו הזדמנות לאורך מספר חודשים לפני שאת מחליטה אם הוא טוב עבורך או פחות טוב / יעיל.
  4. להקשיב לעור הפנים שלך: חשוב להיות קשובה לעור הפנים – האם לאחר שימוש במוצר חדש יש לך יותר פצעונים? העור מרגיש יבש מידי? העור מתקלף? העור נהיה אדמומי? האם התופעות האלו מצוינות בהוראות השימוש או שזו תופעה לא רצויה והמוצר אינו מתאים לעור הפנים שלך? אני באופן אישי גם אוהבת לתעד בפלאנר, אבל זה כבר הפטיש שלי 😉 עוד משהו שחשוב להגיד בנושא הזה, זה שכל עור יגיב אחרת – יכול להיות שיש חומצה שמאוד מומלצת לסוג העור שלך או מוצר קומסטי שכל הולוגריות טיפוח ממליצות עליו, אבל כשתשימי אותו על עור הפנים (אחרי שעשית patch test כמובן) הוא "לא יבוא לך בטוב", לכן חשוב להיות קשובה לעור שלך, זה שתכשיר מסוים מעולה בשביל מישהי אחרת (גם אם עור הפנים שלה בול כמו שלך) לא אומר שאותו התכשיר יהיה טוב גם עבורך.
  5. להיות עדינה עם עור הפנים: הפסקתי להשתמש בפילינג גרגירים, הפסקתי לשים מים רותחים במקלחת על עור הפנים שלי ובמקום אני שמה רק מים פושרים בכיור, אחרי שטיפה אני טופחת עם מגבת פנים נקייה על עור הפנים ולא "שורטת" אותו, אני שמה לב שאין SLS או אלכוהול במוצרים שאני שמה עליו, משלבת קרם הגנה בשגרה ובגדול אני יותר עדינה איתו וממליצה לכל אחת לחשוב איך להיות יותר עדינה עם עור הפנים שלה.
  6. להיות ממוקדת מטרה: כשאת חושבת "מה תהיה שגרת הטיפוח שלי?" או "איזה חומרים אני אקנה היום?" תחשבי, קודם כל, מה המטרה שלך – האם את רוצה לאזן עור שמן? האם את רוצה להזין עור יבש? האם את רוצה להיפטר מאקנה או פיגמנטציה? מטרה ממוקדת תעזור לך לעשות בחירות מושכלות, לראות את התהליך שקורה בעור בהתאם למטרה שבחרת ולחשוב אם קיבלת את התוצאה שרצית או לא.
  7. למצוא קוסמטיקאית שאת סומכת עליה: אחת לחצי שנה-שנה אני הולכת לקוסמטיקאית שתעשה ריסטרט לעור הפנים שלי. לקח לי זמן למצוא קוסמטיקאית שאני סומכת עליה – שמנקה את הפנים מכל הלב, שאני מרגישה אצלה בנוח וכשאני יוצאת ממנה אני מרגישה שהפנים שלי פרש! אני ממליצה בחום לא ללכת לקוסמטיקאית שאת לא מרגישה אצלה בנוח, הכימיה ומערכת היחסים סופר חשובה במקרה הזה. ניסית אחת ואין לך כימיה איתה? הכל בסדר! (ואגב זה לא אומר שהיא לא טובה, יכול להיות שהיא מעולה, אבל היא פשוט לא טובה לך) תנסי אחת אחרת, עד שתמצאי את האחת שאת מרוצה ממנה.

לפני שנתחיל: הסבר על שיטת הניקוי הכפול

שיטת הניקוי הכפול היא שיטה שכל אחת צריכה להכיר, לא משנה אם סוג העור שלה שמן, מעורב או יבש. השיטה מתבססת על כך ששמן מושך שמן ומים מושכים מים. מכירה את הניסוי הזה שעושים בכיתה ג'-ד' ששמים מים ושמן בכוס ורואים איך הם יוצרים 2 שכבות נפרדות? המסקנה היא שמים ושמן דוחים אחד את השני. מהסיבה הזו, לא הגיוני שלכלוך שומני על עור הפנים יימשך וירד ממנו בעזרת מים (סבון), ובאותה מידה לא הגיוני שלכלוך שאינו שומני יימשך וירד מעור הפנים בעזרת שמן. בעור הפנים שלנו מצטבר לכלוך משני הסוגים מהסביבה, חומרים שהעור מפריש ומחומרים שאנחנו מורחות על עור הפנים – אבק, זיהום אוויר, קרם הגנה, קרם לחות, זיעה, שאריות איפור ועוד. כל אחת צריכה לשלב בשגרת טיפוח הערב שלה ניקוי כפול כשהשלב הראשון הוא ניקוי עם באלם על בסיס שמן, והשלב השני הוא ניקוי עם סבון או קצף על בסיס מים. כמו כן, אפשר שחומרי הניקוי יכילו גם חומרים פעילים, שמתאימים לטיפול בעור הפנים שלך וישמשו אותך יותר מאשר בשביל הניקוי עצמו.

שגרת הטיפוח שלי

מזכירה שעור הפנים שלי מעורב נוטה לשמן עם נטייה לאקנה הורמונלי, רגיש ומיובש; ובהתאם בחרתי את החומרים המתאימים לשגרת הטיפוח שלי.

שגרת טיפוח ערב

  1. ניקוי כפול – שלב 1: באלם ניקוי על בסיס שמן (עדיפות לא קומדוגני).
  2. ניקוי כפול – שלב 2: סבון / קצף ניקוי על בסיס מים. אני משתמשת לסירוגין בשני תכשירי ניקוי על בסיס מים – יום אחד בקצף ניקוי רגיל ולמחרת בקצף ניקוי עם חומצה סליצילית (BHA).
  3. מקלחת
  4. שינה טובה: כן, השינה שלי היא חלק חשוב בשגרת הטיפוח שלי ושינה טובה היא לא מובנת מאליה בכלל, ולכן אני מציינת אותה.

שגרת טיפוח בוקר

  1. ניקוי קל: ניקוי פנים קל עם מים פושרים בלבד (באופן עקרוני אפשר גם עם סבון פנים על בסיס מים, אבל אני מצאתי שבמקרה שלי זה מיותר).
  2. סרום המכיל ניאצינמיד: ניאצינמיד הוא נגזרת של ויטמין B3 והוכח שהוא מסייע בצמצום נקבוביות, איזון הפרשת שומן, הפחתת פצעונים ושיפור בטקסטורת העור. הוא סופר שימושי עבור כולן, אבל במיוחד בגלל שיש לי נטייה לאקנה הוא חשוב אפילו יותר. חשוב לשים לב שמומלץ להמתין בינו לבין חומצות אחרות, אז לקרוא היטב את הוראות השימוש ולשים לב שאין התנגשות עם חומרים אחרים.
  3. קרם לחות: במידת הצורך, בהתאם לעונה ואם קרם ההגנה לא מספיק, אני מורחת גם קרם לחות.
  4. קרם הגנה: חובה לכל עור! אנחנו גרות במדינה שמשית מאוד ונכון שזה כיף, כי כמעט תמיד יש מים חמים במקלחת והכביסה מתייבשת מהר על החבל, אבל זה גם אומר שסופר חשוב לשים קרם הגנה. אני לא אכביר כאן במילים מפחידות כמו סרטן העור, אבל אם נתעלם רגע מההפחדות, קרינת השמש מאיצה הזדקנות של העור, גורמת לפיגמנטציה וקמטים. בקיצור, תמרחי קרם הגנה על הפנים, הצוואר וכל עור שחשוף לשמש.
  5. איפור עדין: יש בנות שהן יפות באופן טבעי ולא זקוקות לאיפור ויש אותנו (רוב הנשים) שזקוקות לאיפור כדי להדגיש את הקווים המחמיאים של הפנים וכדי להוציא את היופי שיש בנו. אני דוגלת באיפור מאוד עדין, לרוב מי שמסתכלת עליי שואלת "את מתאפרת? באמת?" אני שמה ממש מעט איפור רק כדי לתת מסגרת ולהרים לעצמי, לא מעבר. כמובן שכל אחת יכולה לבחור אם לא להתאפר בכלל, להתאפר קצת או להתאפר הרבה – מה שגורם לך להרגיש יפה, אהובה ומהממת זה הדבר הכי נכון בשבילך!
כן, נולדתי בשנות ה-80 וזה חלק מהפלייליסט של חיי

"מה שגורם לך להרגיש יפה, אהובה ומהממת
זה הדבר הכי נכון בשבילך!"
בָּרוּשְקָה

אז זו היא שגרת הטיפוח שלי, נכון לספטמבר 2023.

יש לך שגרת טיפוח? מוזמנת לספר עליה (פלוס סוג העור שלך) בתגובות.

מן הסתם שיש עוד אינספור תכשירים שאפשר לשלב בשגרת הטיפוח – ויטמין C, חומצה אזלאית, חומצה היאלורונית, פפטידים, טונר, מסיכת חימר, מסיכות טיפול שונות, עיסוי פנים עם אבן גוואשה ועוד ועוד ואני כנראה אוסיף חלק מהם בהמשך, אבל כרגע שגרת הטיפוח הנ"ל זו השגרה שאני מאמצת ואנסה למספר חודשים, כדי לראות אם היא מטיבה עם העור שלי ואז אוריד או אוסיף מוצרים נוספים בהתאם למצב העור (זה החלק של להקשיב לעור הפנים שלך, זוכרת?). מוזמנת לעקוב ולגלות מה מהחומרים עזרו לי, מה פחות עזר והורדתי משגרת הטיפוח ומה הוספתי – אפשר לעקוב כאן באינסטגרם שלי (אני מפזרת שם מלא נצנצים) או להירשם לניוזלטר שלי בתחתית העמוד (במגזין שלי אני כותבת על תוכן שיווקי, טיפים לעסק, אימהות, קופונים לשימוש בחנות כוכבית ועוד שלל נצנצים).

שגרת טיפוח לאמא עצמאית - עצמאית ומאושרת - ברושקה - טיפוח עור הפנים
"מה שגורם לך להרגיש יפה, אהובה ומהממת זה הדבר הכי נכון בשבילך!" בָּרוּשְקָה

5 דברים נוספים שלמדתי וחשוב שתדעי

  • תוקף התכשיר הקוסמטי: בכל מוצר קוסמטי יש ציור כזה של קופסא פתוחה עם מספר והאות M זה מראה כמה חודשים מהפתיחה אפשר להשתמש במוצר לפני שהחומרים מתחילים להיות לא אפקטיביים / לעבור ריאקציה כימית לא רצויה. מומלץ לכתוב על כל מוצר שפתחת (או עם טוב על המוצר עצמו או על מדבקה) את תאריך הפתיחה או התאריך שבו את צריכה לזרוק אותו לפח, לפי מה שיותר נוח לך.
  • הסדר הנכון לשגרת טיפוח:
    שגרת טיפוח ערב: ניקוי כפול > טונר > מסיכה (1-2 בשבוע) > קרם עיניים > סרום > קרם לילה
    שגרת טיפוח בוקר: ניקוי קל > טונר > סרום > קרם עיניים > קרם לחות > קרם הגנה > איפור
  • האצבעות שלנו מלוכלכות (שוקינג!): הידיים שלנו מלוכלכות וצריך להשתדל לא לגעת בפנים (כמה שאפשר). מאותה סיבה, חשוב לא לגעת עם האצבעות בתוך הקרמים (ולהשאיר בהם את כל החיידקים שלנו). בתוך שגרת הטיפוח ואחרי שניקית את הידיים עם סבון אפשר לנקות את הפנים עם האצבעות וליישם חומרים כמו סרום וקרם.
  • אם יש ספק אין ספק: אל תהפכי לשפן ניסיונות ואל תיפלי לכל מיני טרנדים מהטיקטוק. אם את לא יודעת אם מותר לשים את החומר על הפנים או לא – אז אל תשימי אותו! טרנדים לדוגמא: מסיכת עגבניות, קרח או לימון – לא, לא ולא!
  • לשתות מים: שתיית מים חשובה לשגרת הטיפוח, אפילו יותר מהתכשירים הקוסמטיים שתשימי על העור שלך. בתור מי שמתקשה בעצמה לשתות מספיק ביום במשך היום אני הכי מבינה את הקושי, אבל כל אחת צריכה למצוא את ה"שיטה" שהכי תעודד אותה לשתות מים במשך היום – ובכל מקרה, שתיית מים חשובה ובריאה בלי קשר לעור הפנים.

לסיכום, האם אני הולכת להפוך להיות ולוגרית ביוטי / טיפוח / אופנה? התשובה היא חד משמעית – לא! רק רציתי לשתף אותך בהחלטה החגיגית שלי לשנה החדשה – ללמוד להעניק לעצמי אהבה עצמית והפעם דרך טיפוח עור הפנים ואם אני לומדת דברים חדשים אז אני תמיד שמחה גם לשתף.

מוזמנת להשאיר פה למטה תגובה אם את רוצה לספר על שגרת הטיפוח שלך או אם הפוסט הזה לימד אותך משהו חדש, וכמובן שיותר ממוזמנת לשתף ברשתות, כדי שעוד אימהות עצמאיות (ובכלל כולן) ייהנו ממנו.

שתפו הלאה:
ראשי פרקים

בא לך לדעת ראשונה כשאני מפרסמת כתבה חדשה?

עוד מהמגזין
'עצמאית ומאושרת'

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top
ברושקה - עמית בר

יאי!

המייל הראשון נשלח אלייך ממש עכשיו

יכול להיות שהוא בספאם או בקידומי מכירות

עוד נצנצים יגיעו בהמשך ✨

ברושקה - עמית בר

יאי!

הצטרפת למועדון הלקוחות של כוכבית

מייל עם קופון נשלח אלייך ממש עכשיו

(יכול להיות שהוא בקידומי מכירות או בספאם)

עוד נצנצים יגיעו בהמשך ✨

ברושקה - עמית בר

בא לך לפטפט?

מעולה!

 אני גם כאן: